Poate că un blog nu e tocmai cel mai potrivit loc pentru a scrie poveşti. Faptul că sunt afişate de-a-ndoaselea le face mai puţin accesibile cititorilor. Dar poveştile mele sunt scrise în timp, de-a lungul mai multor luni, chiar ani, dacă stau să ma gândesc bine. Sunt cam fragmentate si frazele şchioapătă uneori. Sunt, poate, de neînţeles. Mie imi aduc aminte de fapte concrete, de gânduri pe care le-am avut la un moment dat. Atât timp cât le voi reciti şi îmi voi aminti acele clipe, voi şti că mintea mea e încă întreagă.

Dacă aţi ajuns din întâmplare pe acest blog, sau, deşi îl cunoaşteţi mai demult, v-aţi rătăcit printre atâtea posturi, vă spun de pe acum, sunt doar câteva lucruri care merită citite. Dacă nici acestea nu vă plac, nu ştiu dacă are rost să mai continuaţi. Poate doar să vă gândiţi serios la un BookFrenzy.

Poveste

Prima mea poveste…a fost despre aripi şi căutări. Într-un moment de inspiraţie supremă am intitulat-o simplu poveste. O recitesc uneori şi mai găsesc câte o cacofonie, câte un cuvânt stâlcit…dizarmonie. Îmi aduc aminte frânturile de gânduri, ideile de la care a pornit fiecare post şi care se mai regăsesc cu greu în textul final. Nu reuşesc să separ povestea de ele, nu îmi dau seama dacă ea are vreo noimă fără acele amintiri, dacă „stă în picioare” de una singură. Doar cineva care nu mă cunoaşte îmi poate răspunde la o astfel de întrebare. Totul incepe aici.

Multă vreme am fost convinsă că ea va constitui întregul meu blog, că nu va mai exista nimic, o dată ce va fi sfârşită. Evident, orice sfârşit, e un nou început. Au urmat şi alte serii, dintre care nici una nu este terminată.

Bedtime stories

În paralel, începusem să scriu bedtime stories, care sunt o serie de povestioare timide, scrise în engleză. Poate că sunt interesante, ca fapt divers…nu reuşesc să le apreciez prea bine. Preferata mea, no 3.

Ea

Într-o vreme în care mă simţeam sufocată am scris despre ea. O fetiţă imaginară care trăieşte într-o cutiuţă de carton imaginară. S-ar putea să ne mai întâlnim cu ea, nu se ştie.

Maturecontent

Ar mai merita menţionat maturecontent, care – mi s-a spus – n-ar fi deloc mature content (eu încă mă îndoiesc de asta), dar, în mod sigur, e o căutare a maturităţii printre gesturi copilăroase.

Matter.of.life.and.death

Ultima, matter.of.life.and.death, încă se scrie. Caut inspiraţie.

Neputinţe

Să nu uit de neputinţe, mi-aş fi dorit fie o serie lungă, am scris-o dintr-un foc şi sa transformat în neputinţa de a o mai continua.

Short prose

Cu ocazia mutării blogului în noua casă am înghesuit textele disparate, care nu se încadrează în vreo poveste, dar care. poate, merită luate în seamă, la categoria short prose. Destul de pompos spus…

Random thoughts…

Restul, posturile scrise când dădeam pe dinafară de bucurie, curiozitate, nervi sau disperare, le-am îngrămădit în randomthoughts… pentru că nu au nici o noimă, sunt doar o cronică montagne-russe a unei vieţi interioare. Nu vă recomand să le răsfoiţi, e pe riscul vostru.

Mă uit la numărul posturilor de până acum şi mă sperii puţin. Ţin minte că am început să scriu blogul pentru că îmi doream foarte mult să exersez, gândindu-mă că va ieşi din creierul meu măcar un rând demn de a se naşte. Nu ştiu dacă am reuşit să progresez, măcar câtuşi de puţin. Nu ştiu dacă voi mai scrie ceva. Mă bate un gând să ancorez blogul în concret, să fie chiar despre mine, nu să fiu ipocrită, să spun că scriu poveşti de dragul lor şi să sfârşesc, inevitabil şi lamentabil, în a scrie despre mine. Rămâne de văzut.

Stick around and you might find out! 😉