BookFrenzy este numele sub care o mână de prieteni aventuroşi a înfiinţat un club de lectură. Grupul este deschis oricărei persoane care doreşte să ni se alăture. Scopul clubului este de a încuraja cititul a altceva decât bloguri şi ştiri, de a-i determina pe membri să abordeze noi genuri, titluri şi autori pe care i-au ocolit, cu sau fără voie.

Pentru mai multe detalii, poti vizita grupul dedicat proiectului BookFrenzy.

Reguli

În fiecare lună este desemnat un membru al clubului care propune o serie de titluri. Ceilalţi aleg, prin vot, una dintre cărţi. În următoarele 3-4 săptămâni, fiecare trebuie să găsească şi să citească respectiva carte. La final, membrii clubului îşi vor publica impresiile pe blogul personal sau vor participa, măcar, la discuţii.

Bineînţeles, regulile sunt flexibile şi se dezvoltă în mod natural, pe măsură ce proiectul avansează. Spre exemplu, se pot alege diverse teme sau genuri literare, perioada necesară lecturii poate fi modificată în funcţie de amploarea volumului ales, etc.

Membri

Trecem printr-o perioadă de tranziţie, blogurile participante erau găzduite de Yahoo 360! şi unii dintre noi inca nu s-au hotarat unde sa isi mute casuta. Până acum, avem următoarele adrese:

Cum te poţi înscrie

Deocamdată este suficient să laşi un mesaj pe această pagină, pe pagina grupului, sau pe unul dintre blogurile deja înscrise, în care să îţi exprimi dorinţa de a participa. În rest, trebuie doar să citesti cartea aleasă şi să ne spui cum ţi s-a părut. Evident, ai dreptul să votezi titlul pe care îl preferi şi să propui, atunci când îţi va veni rândul, cărţile pe care le doreşti.

Despre ediţiile de până acum, poţi citi posturile mele din categoria clubul.de.carte.