Se trezi sufocat. Muschii ii erau crispati, de fapt, nu-i simtea…blocaj…nu reusea sa se smulga din starea de inconstienta, cauta aerul cu spaima, groaza ii navali in valuri de sange, o fractiune de secunda isi simti moartea aproape, tintuindu-l in intuneric. Creierul perfect lucid, trupul inert, ca si inexistent. Statea cu fata in sus, drept, cu picioarele intinse si mainile pe langa corp. Nu putea respira, nu reusea sa deschida ochii, membrele de plumb erau fixate in locurile lor, arterele, gata sa plesneasca.

Visase. Stia perfect. Trase adanc aer in piept, de parca s-ar fi nascut a doua oara. Incet, incet, reusi sa isi miste mainile si isi indoi picioarele amortite. Pulsul ii revenea la normal, dar spaima inca ii cutremura gandurile. Stia ca nu are motive de ingrijorare, dar senzatia de sufocare, neputinta inca ii staruiau in minte. Se trezise doar prea brusc, prea devreme in timpul visului. Totul era absolut normal.

Ca sa mai uite si sa-si alunge frica se intoarse pe o parte si se ghemui la marginea patului, incercand sa retraiasca visul. O visase pe ea. Nu isi amintea decat abdomenul ei, pielea alba si neteda si fina. Privea intrigat, plin de uimire. Se astepta ca in astfel de momente sa o simta pulsand si frematand de viata. Sa-i vada bataile inimii in spasmele minuscule ale muschilor, sangele sa-i inunde celulele si sa fie rosie toata, si calda. In schimb, ea era calma precum o mare inaintea furtunii, sub cerul innorat. Ceva nevazut chemase totul in interior, sangele se retrasese, parca, din vene, luand cu el sufletul si viata si tot. Pielea, sfidator de subtire si transparenta, aproape i se zareau toate vinisoarele albastrii, era ca un zid alb si rece, ascunzand minunea…Apoi, isi aminti cum l-a strans in brate si l-a tras mai aproape de ea. Si cum pielea lui calda incalzea abdomenul ei rece. Si cum se topi in imbratisarea aceea, furnicaturi ii iradiara corpul inundat in valuri de sange. Si apoi…trezirea…mai mult decat dureroasa.

Incerca o vreme sa isi aminteasca daca, intr-adevar, abdomenul ei arata asa cand faceau dragoste. Isi dadu seama ca fusese un neghiob si nu daduse atentie unor astfel de detalii. Acum se temea ca intrebarea il va roade vesnic. Totusi, fusese doar un vis. Ea nu era ea…El nu mai era el…